Mittwoch, 17. Juni 2015

My Weekly Cottage Journal:Strawberries and Roses

Hello my friends,
I hope you are doing well. I hope you have had a lovely week
with wonderful sun.Today was a beautiful sunny day,perfect for
washing,picking and planting.



I planted my tomatoes in buckets.
This is my tomatoe path.




I picked a lot of black currant and freeze them for later.,
when I have more time. I will made jelly and cordial with
the black currant and more.


My lovely Buff Beauty.....I love the colour
Ich liebe diese Rose ....ich liebe das etwas verwaschene
apricot.


Elmshorn eine dankbare Rose und dieses Jahr mit einer besonders
üppigen Blüte.


Von dieser Rose weiß ich leider nicht mehr den Namen


Veilchenblau eine sehr schöne Kletterrose


My husband picked a lot of strawberries.
I am so thankfull .
I canned a lot of strawberry jam for the winter
i made a strawberry icecream

Mein Mann hat einige Kilos Erdbeeren auf dem Erdbeerfeld gepflückt,
daraus habe ich für den Winter einige Gläser Erdbeermarmelade
gekocht, einen Erdbeerkuchen gebacken ,Dann hatten wir noch einige
Erdbeeren übrig für Grießbrei mit ERDBEEREN und für ein selbstgemachtes
Erdbeereis.




Ich backe meinen Obstboden immer selber,
das geht schnell und schmeckt besser als der
gekaufte.

Hier das Rezept

100 gram margarine or butter i use margarine
100 gram sugar, 1 packet vanilla sugar   i use my homemade
2 eggs
150 gram flour/mehl
1 teaspoon baking powder/ backpulver

margarine cremig rühren, dann den zucker dazugeben weiterrühren,
dann nach und nach die eier dazu, weiterrühren,
dann dasmit backpulver gemischte und gesiebte mehl dazugeben
weiterrühren. ca 5 minuten bis die masse sehr cremig ist.
dann alles in eine gut ausgefettete tortenbodenform geben
bei ca 175-200 grad ca 20-30 minuten backen.

dann mit obst eurer wahl belegen.

my thrifty things from last week

i picked sage and dry it for the winter
i harvested chives,parsley and rhubarb
i picked black currant and my first raspberries and freeze them for later
i made a rhubarb cake and a strawberry cake
i canned a lot of strawberry jam
we eat a lot of salads with homemade bread
we eat from the freezer and pantry

thank you for your well wishes.
i feel me a little bit better yet!!,

danke für eure besserungswünsche,!!!

have a nice week,
blessings regina

Mittwoch, 10. Juni 2015

My Weekly Cottage Journal: Radish Leaves Pesto


Radish


Wood for the Winter


Paul's Scarlett Climber



Hello my friends,
another week is over ,I can not believe how the time flies.
The previous week was not a good week for me,
The pain in my bones and back come back with the humid 
weather. Today I feel me very tired.The last week received
we our wooden for the winter. 
Jayne asked me about the recipe of Radish Leaves Pesto

You need:.

2 large handfulls radish  leaves, stems removed
30 gram (1 ounce) hard cheese, such as pecarino or parmesan grated,
I used parmesan
30 gram nuts. I used almond
1 glove garlic,cut in four
2 tablespoon olive oil,
salt,pepper and ground chilli pepper

Put leaves and garlic in the food processor. Chop.
Drizzle in half oil as it's chopping. Scrape down
the side. Add the cheese.Blend more.
Drizzle in the rest of the oil or until you get the
consistency you like. 
It taste good to noodle.

My thrifty things from last week

I harvested radishes,salad,and rhubarb
I freeze a lot of rhubarb
I harvested my first black currant(200gram) and freeze them
baked two loafes of white bread
knit a few row on my socks and my red cardi
I planted my tomatoes in pots


Blessings until next week,
Regina




Dienstag, 2. Juni 2015

My Weekly Cottage Journal: Roses and Rhubarb

Hello friends,
I hope you are doing well.The last days was it cold
but today is it sunny and warm...just beautiful. I hope
of more sunny days. My roses ,peonias and my papaver
are full in bloom.That is the nicest time in my garden.


My rose Kathleen Ferrier


Päonia Sarah Bernhardt


Papaver Kasimir White


Tomatoes still waiting to plant



Rhubarb-Streusel cake

you need 

400gram rhubarb,100 gram butter or margarine,2 eggs
80 gram sugar 100 gram flour, 1 teaspoon baking powder.
made a creamy dough.

rühre butter und zucker schaumig. dann füge nacheinander
die eier ,rühre weiter,füge das gesiebte mit backpulver
gemischte mehl dazu und rühre solange bis eine cremige
masse entstanden ist.(5 min) dann fülle den teig in eine
gefettete springform,gib auf den teig die kleingeschnittenen
rhababerstücke.

for the streusel

100gram butter.100gram flour, 60 gram sugar
icing sugar

bake the cake 45 minutes  by 180 grad


mache aus diesen zutaten streusel und verteile sie über den rhababer.

backe den kuchen bei 180 grad ca 45 minuten
nach dem abkühlen bestreue den kuchen mit puderzucker.





wool for a new pair of socks for me

Thrifty things from the last week

harvested rhubarb,salad and radish and made
a pesto from the radish leaves
paint the frame from the window
bake a rhubarb cake
froze a lot of rhubarb
sowed radish,beetroot, basil and parsley in flowerpots
harvested love sage and thyme


have a nice week,
regina