Mittwoch, 27. Mai 2015

My Weekly Cottage Journal

hello my dear friends
hope you have had a lovely week.
we have miserable weather, it's cold, very cold,
here in my part of the world.

bei uns ist es kalt,sehr kalt. Es fühlt sich sehr
herbstlich an. Aber den Rosen scheint dieses
Wetter zu gefallen.



Habe mir ein zweiglein gepflückt und in's haus
gebracht, herrlich dieser duft. 


Auch der Chinesische Flieder blüht wieder
und duftet herrlich.



Spornblumen die sich immer wieder selbst aussäen.
Ich mag sie.Im Hintergrund könnt ihr die Rose
Westerland sehen. Sie war meine erste Rose, die ich hier
gepflanzt habe.


Die Rose  "Fantin Latour" mag ich besonders....leider blüht sie nur
einmal.Es ist eine sehr alte sorte,hat einen wunderbaren duft
und herrlich gewickelte blüten.Einfach eine Traumrose!


Während dieser Flieder leider schon wieder
verblüht ist. Schade!!!


Gebacken habe ich auch, diesmal einen Haselnußkranz.
passend zum gefühlten Herbstwetter.


Vor meiner Haustür blühen Hornveilchen und
Stiefmütterchen.

Wünsche euch noch eine schöne Restwoche,
liebe grüße,
Regina

Have a nice restweek,
blessings regina

Montag, 18. Mai 2015

My Weekly Cottage Journal

Hello dear friends,
hope you have had a lovely week.
the last week we have had mixed weather
today is a sunny weather..perfect springday!

ich hoffe ihr hattet eine schöne woche.
das wetter war letzte woche ja ziemlich durchwachsen
aber heute hatten wir einen perfekten frühlingstag,mit
viel sonne!!!



my clematis mayleen are full in bloom.
meine clematis mayleen in voller blüte.





i sowed brussel sprout 
ich habe rosenkohl ausgesät,einige sind schon 
aufgegangen. mal sehen ob die anderen auch noch keimen.




my majoran grows very well,i think is ready to pick.
mein majoran gedeiht prächtig.da kann ich bald ernten.


my wisteria 

meine wisteria in blau-weiß






i baked a white bread,it taste very good.


ich backe unser brot selbst,
dieses mal ein einfaches weißbrot für
sonntag. 



ich habe zur zeit nicht soviel zeit
zum stricken,aber für ein paar reihen
an meiner strickjacke hat die zeit diese
woche gereicht.


thrifty tip

Always have spring onions!
if you are like me,when i buy 
spring onions I end up throwing 
half away.When I buy spring onions
if any sprout in the cupboard I plant them
in the garden. When I need spring onions
I chop off what I need for my recipe.
I use them in salad.
they are always fresh and no more waste!

letzte woche habe ich frühlingszwiebeln gekauft,
da ich aber nur das grüne brauchte....habe ich sie
in einen blumentopf gepflanzt,dort wachsen sie
munter weiter . nun habe ich den ganzen sommer
frische frühlingszwiebeln.
einmal gekauft....nichts weggeworfen.


Thrifty things from the last week:

i mend a little hole in my dishtowl
i sowed parsley,leeks and basil
hung the laundry outside
plant chives in window boxes
harvest salad,radish and rhubarb

i habe ein kleines loch im geschirrtuch gestopft
ich habe petersilie,lauch und basilikum ausgesät
meine wäsche draußen getrocknet
salat,radieschen und rhababer geerntet und daraus
einige mahlzeiten zubereitet.


have a nice week,
regina

Montag, 11. Mai 2015

My last week

Hello dear friends! Hope everyone had a wonderful Mother's Day!
We have crazy weather in my part of the world,one day we have
lovely spring days,another day it is hot like a summer day and the
next days it is so cold that i need a coat.But today it is sunny and warm.



My rhubarb is growing well this year.
I harvested a lot of rhubarb the last week and
made somethings with rhubarb.Like apple-rhubarb jelly,
rhubarb muffins, and twice cakes.


I baked rhubarb cake.
If you are interested to bake the cake.
Here's the recipe for you

Knead together, to make the pastry:
125 gram butter,125 gram sugar,125 gram plain flour,
1 pinch baking powder,1 packet (7g) vanille sugar
and 1 whole egg.
Leave to rest for 1/2 hour.
Roll out the pastry to fit the bottom plus 1 cm up the
sides of 26 centimeter round baking tin.

For the filling take:
500 gram rhubarb,250 gram cream quark, 100 gram sugar,
2 eggs juice oh half a lemon and 1-2 tablespoon cornflour.
Peel the rhubarb, cut it into 1 cm pieces and arrange on the pastry base.
Mix the quark,eggs,sugar,lemon juice and cornflour well together
and spread evenly over the pastry and rhubarb.
bake at 175 degress C for around 1 hour!


I harvested radish, they taste so good!!


 I knitt thick socks for my cold feet.

Thrifty things from the last week

I knitt socks for me
I made with the peel from the rhubarb cordial
I sowed radish, salad and brussel sprout out
I plant a few potatoes in buckets
I harvested a lot of rhubarb 
I made zucchini soup( freezer)



Have a nice week,
until 
next week

Greetings from Reginas Cottage