Montag, 11. Mai 2015

My last week

Hello dear friends! Hope everyone had a wonderful Mother's Day!
We have crazy weather in my part of the world,one day we have
lovely spring days,another day it is hot like a summer day and the
next days it is so cold that i need a coat.But today it is sunny and warm.



My rhubarb is growing well this year.
I harvested a lot of rhubarb the last week and
made somethings with rhubarb.Like apple-rhubarb jelly,
rhubarb muffins, and twice cakes.


I baked rhubarb cake.
If you are interested to bake the cake.
Here's the recipe for you

Knead together, to make the pastry:
125 gram butter,125 gram sugar,125 gram plain flour,
1 pinch baking powder,1 packet (7g) vanille sugar
and 1 whole egg.
Leave to rest for 1/2 hour.
Roll out the pastry to fit the bottom plus 1 cm up the
sides of 26 centimeter round baking tin.

For the filling take:
500 gram rhubarb,250 gram cream quark, 100 gram sugar,
2 eggs juice oh half a lemon and 1-2 tablespoon cornflour.
Peel the rhubarb, cut it into 1 cm pieces and arrange on the pastry base.
Mix the quark,eggs,sugar,lemon juice and cornflour well together
and spread evenly over the pastry and rhubarb.
bake at 175 degress C for around 1 hour!


I harvested radish, they taste so good!!


 I knitt thick socks for my cold feet.

Thrifty things from the last week

I knitt socks for me
I made with the peel from the rhubarb cordial
I sowed radish, salad and brussel sprout out
I plant a few potatoes in buckets
I harvested a lot of rhubarb 
I made zucchini soup( freezer)



Have a nice week,
until 
next week

Greetings from Reginas Cottage

Kommentare:

  1. The cake looks great and thanks for the recipe!
    I love your socks ~ very nice.
    Have a good day! ♥

    AntwortenLöschen
  2. Thanks for the recipe, Regina! Your socks look wonderful! And they match your radishes! Wouldn't it be nice if other things in our garden were as prolific as the rhubarb?

    Hugs
    Jane

    AntwortenLöschen
  3. Liebe Regina,
    so viele leckere Sachen aus Rhabarber und dein Kuchen sieht soooo lecker aus. Radieschen wie aus dem Bilderbuch;-))). Die Socken gefallen mir auch. Hast du gute Erfahrungen mit Kartoffeln in Kübeln gemacht?
    Eine schöne Zeit wünscht dir
    Ursula

    AntwortenLöschen
  4. Your cake looks outstanding friend! As do your radishes!! And those cozy socks!! Could anything be better!! Our weather has been doing the same thing here....very confusing and it makes it hard to get out in the garden...hope to have some warmer days ahead! Have a great week Regina! Nicole xo

    AntwortenLöschen
  5. Mein Rharbarbar ist auch fast bereit zur Ernte.. und wer weiß? Vielleicht haucht er auch sein Leben als Kuchen aus.. lächel! Herzlichst, Nicole

    AntwortenLöschen
  6. Our rhubarb plants decided to bolt into flower:( So, we will probably have a later harvest... I'm really looking to have some rhubarb pie just like you did! Enjoy a nice week Regina:)

    AntwortenLöschen
  7. All your baked goods looks so good, I do love rhubarb.
    It is lovely to see all your beautiful photo's.
    We have weather like you but today has been lovely & warm & I got so much laundry done.
    Fondly Michelle

    AntwortenLöschen
  8. Your rhubarb treats sound delicious! You did a great job on the socks!

    AntwortenLöschen
  9. Tolles Rezept- werde ich ausprobieren, da Männer alle Arten von Kuchen mögen .. .und ich auch!!!!! Schönen Garten hast Du ... ich finds immer toll, wenn was neues ausprobiert wird und sei es Kartoffeln in Kübeln, Radieschen in Blumenkästen ..LG Manuela

    AntwortenLöschen
  10. Well done on your radishes and rhubarb... they look fantastic- and I love your hand knitted socks. Gorgeous!

    AntwortenLöschen
  11. Your rhubarb cake looks delicious! Love the plant, too, and the radishes. I love growing food, too. Have a great weekend!

    AntwortenLöschen
  12. Liebe Regina,
    auch dein Rhabarberkuchen sieht ober lecker aus! Vielleicht werde ich ihn diese Woche mal nach backen. Die Rhabarberschwemme im Garten ist noch nicht vorbei. :)

    Darf ich fragen warum du sowohl englische als auch deutsche Blog Einträge machst?
    Und hab vielen Dank für deinen freundlichen Komentar.

    Liebe Grüße
    Christine

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. liebe christine,

      als ich diesen blog gestartet habe,habe ich nur in englisch geschrieben,weil ich
      mehr englisch sprachige leser hatte bzw. noch habe.
      deshalb wechsel ich mal ins englische bzw. deutsche.
      danke für den besuch bei mir und deinen netten kommentar.
      lg regina

      Löschen
  13. Hab vielen Dank für die Erklärung.
    LG Christine

    AntwortenLöschen