Freitag, 29. Juli 2011

On my mind

This is a Friday photo feature by Rhonda


On my mind is the first harvest of blackberries.
This year have we much more as the past years
It's a pleasure for me and my family,because
we like bramble jam,cordials and cakes.
I will also make from the fruits,cordial and schnaps
I think jam,cordial and schnaps is a nice gift for Christmas.
What think you?


Sonntag, 24. Juli 2011

Welcome to my little Garden


i grow my tomatoes in different containers




here grows zucchini,tomatoes and hokkaido squash

again tomatoes,this year have i 70 plants
of different tomatoes


broccoli, i like broccoli,it taste good as
cremesoup,quiche


a view of my little veggie garden

swiss char

salad,we eat each day salad


raspberries


this is my bramble hedge or
blackberries


wish you all a wonderful time,
love regina

Mittwoch, 13. Juli 2011

Summer fruit liquer

I have red,white and black currant
in my garden.Last week I picked up
the rest of my fruits and make this



A SUMMER FRUIT VODKA


Ingredients

100 gramm of mixed summer fruits and a leaf of one currant bushes
650ml of medium prices vodka
100gramm of white granulated sugar...this sugar turns to alcohol

wash and pick over the fruit,
place in a glass add the sugar and the vodka.
leave on the kitchen side a few days,
shaking the glass morning and evening,to dissolve the sugar.
then store in a cool dark place.( cellar)
after six months drain the liquer........
it should now delicious.
but continue to store in a dark,cool dry place.


Sonntag, 3. Juli 2011

Bread baking


I love baking and a fresh bread from the oven is the best,
nothing is better as a homebaking bread.
I like kneading the dough,that is for me very mental.
I love the fragance of the fresh bread.
Nothing taste better as a fresh bread with butter.

Here is the recipe for my bread:

6oog white flour,
400g rye flour
salt
600ml warm water
1P.fresh yeast or 2package dried yeast
1 teaspoon sugar

dissolve the yeast with sugar and 6 T warm water,
set on a warm place for 10-15minutes
mix the flour and salt in a large bowl
add the yeast and water to the flour
kneading the doug 10 minutes
and place the dough in a greased bowl,
cover and let rise in a warm place,until double size.
punch dough down,divide and shape into two loaves.
place in loave pans or greased sheet,let rise in double size
bake at 500 fahrenheit /250 grad for 10 minutes
than 400 fahrenheit /200 grad 30 minutes
Good luck!

Backen ist eine meiner liebsten Tätigkeiten in der Küche,
und Brot backen ist für mich Meditation.Es macht mir Spass,
den Teig zu kneten.Meine Hände spüren wie der Teig immer weicher,
elastischer wird und wenn er sich wie ein Babypo anfühlt,dann hat er die
richtige Konsistenz.Und Brot backen ist so easy,das kann jeder lernen
Probiert es mal aus.

Hier mein einfaches Rezept

6oo gramm weizenmehl
400 gramm roggenmehl
1 eßl salz,
1 päckchen frische hefe
1 teelöffel zucker
600ml warmes wasser

hefe mit zucker und 6eßlöffel warmes wasser verrühren und 10 minuten stehen lasen
beide mehle in eine schüssel geben,in die mitte eine kuhle machen,darin die aufgelöste hefe
hineingeben und mit mehl bedecken.
nun langsam das warme wasser dazu und alles verrühren.
anschließend den teig auf einer bemehlten fläche kneten ca 10 minuten bis er weich und elastisch ist. nun in eine gefettete schüssel geben mit einem tuch abdecken und ihn ca 1stunde
gehen lassen.
den teig in zwei hälften teilen, wieder kneten,
zwei brotlaibe daraus formen und nochmals gehen lassen.
in der zwischenzeit den backofen auf 250 grad vorheizen
das brot hineinschieben und nach 10 minuten die temperatur auf
200 grad herunterschalten und weitere 30minuten backen
vergesst nicht einen kleinen topf mit wasser in den ofen zu stellen-
ich benutze immer die fettpfanne und fülle sie mit wasser.

so nun wünsche ich euch viel spass beim ausprobieren.
bis bald
regina